Data wizyty sobota, 15 Sierpień 2015, 20:00Data dodania31.08.2015 0:45:56
Autorsmakosze.info
Carpacio zostało zrobione z bardzo dobrej jakości polędwicy wołowej. Mięso było bardzo kruche i delikatne. Doskonały smak zawdzięczało dobrej marynacie oraz dobrej jakości parmezanowi. Przegrzebki były wybitne. Mięso miękkie, delikatne i bardzo soczyste. Smakowało fantastycznie z zaproponowanym sosem koniakowym. Całość tworzyła danie o lekko słodkawym zabarwieniu z minimalną nutką goryczki, która doskonale przełamywała słodkość dania.
Zupa grzybowa to danie mocno aromatyczne, o konsystencji lekkiego, półpłynnego kremu. Cudowny smak i aromat grzybów delikatnie zaprawionych śmietaną. Ślimaki w sosie na bazie gorgonzoli to było swego rodzaju kulinarne wyzwanie. Mięso mięczaków było kruche i delikatne. Sos na bazie gorgonzoli był fantastycznie kremowy. Delikatny smak śmietanowego sosu przełamany lekką nutką pikantności sera pleśniowego doskonale komponował się z delikatnym i neutralnym w smaku mięsem ślimaków.
Pierwsze z dań głównych, to kacza pierś w sosie żurawinowym, podana z ziemniakami i szparagami. Sporej wielkości kawałek soczystej piersi rozpływał się w ustach. Mięso było doskonale doprawione. Sos o mocnym aromacie i konsystencji gęstego bulionu przełamany słodkością żurawiny doskonale współgrał z mięsem. Szparagi ugotowane aldente. Drugie z dań głównych, to duży kawałek fileta z łososia podany w sosie pepe verde z dodatkiem niełuskanego ryżu i szparagów. Delikatne mięso ryby zostało przełamane smakiem kremowego sosu z delikatną nutą pieprzu. Smakowało doskonale z zaproponowanymi dodatkami.
Deser, to gałki lodów waniliowych podane z ciepłym żelem z dodatkiem wiśni. Klasyczny w formie i doskonały w smaku.
Zupa grzybowa to danie mocno aromatyczne, o konsystencji lekkiego, półpłynnego kremu. Cudowny smak i aromat grzybów delikatnie zaprawionych śmietaną. Ślimaki w sosie na bazie gorgonzoli to było swego rodzaju kulinarne wyzwanie. Mięso mięczaków było kruche i delikatne. Sos na bazie gorgonzoli był fantastycznie kremowy. Delikatny smak śmietanowego sosu przełamany lekką nutką pikantności sera pleśniowego doskonale komponował się z delikatnym i neutralnym w smaku mięsem ślimaków.
Pierwsze z dań głównych, to kacza pierś w sosie żurawinowym, podana z ziemniakami i szparagami. Sporej wielkości kawałek soczystej piersi rozpływał się w ustach. Mięso było doskonale doprawione. Sos o mocnym aromacie i konsystencji gęstego bulionu przełamany słodkością żurawiny doskonale współgrał z mięsem. Szparagi ugotowane aldente. Drugie z dań głównych, to duży kawałek fileta z łososia podany w sosie pepe verde z dodatkiem niełuskanego ryżu i szparagów. Delikatne mięso ryby zostało przełamane smakiem kremowego sosu z delikatną nutą pieprzu. Smakowało doskonale z zaproponowanymi dodatkami.
Deser, to gałki lodów waniliowych podane z ciepłym żelem z dodatkiem wiśni. Klasyczny w formie i doskonały w smaku.