Loft 79 w Toruniu... apetyt rośnie... i rośnie... i rośnie
Data wizyty sobota, 24 Październik 2015, 15:00Data dodania05.11.2015 16:05:41
Autorsmakosze.info
Zamówione dania, to: krewetki królewskie na przystawkę, krem pomidorowy oraz rosół, żeberka oraz saltimbocca. Zamiast deseru: burger :)
Przystawka, to sześć krewetek królewskich, podanych w sosie na bazie masła cytrynowego i białego wina, z dodatkiem czosnku, koperku i pietruszki. Krewetki usmażone al dente były doskonale kruche i zjawiskowo smaczne. Mocny w smaku i bardzo aromatyczny sos podkreślał delikatny smak mięsa skorupiaków.
Dwie zupy to klasyka, ale w najlepszym wydaniu. Rosół miał bardzo mocny i intensywny smak. Ugotowany na mięsie i podany z domowym makaronem był bardzo smaczny. Krem ugotowany na bazie suszonych pomidorów został podany z parmezanem, bazylią oraz łyżką doskonałej oliwy. Zupa o gęstej, aksamitnej konsystencji oraz bardzo mocnym, lekko słodkawym tylko smaku była rewelacyjna.
Pierwsze z dań głównych, to żeberka wieprzowe podane z opiekanymi ziemniakami i surówką z selera. Dwa sporej wielkości żeberka miały bardzo kruche i miękkie mięso. Delikatne w smaku, posmarowane cienką warstwą pikantnego sosu BBQ, który doskonale przełamywał ich smak.
Drugie z dań to trzy plastry polędwicy wieprzowej podane w sosie winno maślanym z dodatkiem kaparów i szałwi, opiekanymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami. Mięso było bardzo kruche i soczyste, wręcz rozpływało się w ustach. Zaproponowany sos był mocny i intensywny w smaku, a przez to doskonale komponował się z delikatym smakiem mięsa. Warzywa były przygotowane al dente.
W obu daniach najsłabszym elementem były opiekane ziemniaki: nie były chrupiące.
Burger New Loft to średniej wielkości bułka wypełniona sporym kawałkiem mielonej wołowiny usmażonej medium (mocno soczysta, lekko różowe mięso) z dodatkiem sera typu feta, pomidora, sałaty i boczku oraz sosem 1000 wysp. Jako dodatek do burgera
Przystawka, to sześć krewetek królewskich, podanych w sosie na bazie masła cytrynowego i białego wina, z dodatkiem czosnku, koperku i pietruszki. Krewetki usmażone al dente były doskonale kruche i zjawiskowo smaczne. Mocny w smaku i bardzo aromatyczny sos podkreślał delikatny smak mięsa skorupiaków.
Dwie zupy to klasyka, ale w najlepszym wydaniu. Rosół miał bardzo mocny i intensywny smak. Ugotowany na mięsie i podany z domowym makaronem był bardzo smaczny. Krem ugotowany na bazie suszonych pomidorów został podany z parmezanem, bazylią oraz łyżką doskonałej oliwy. Zupa o gęstej, aksamitnej konsystencji oraz bardzo mocnym, lekko słodkawym tylko smaku była rewelacyjna.
Pierwsze z dań głównych, to żeberka wieprzowe podane z opiekanymi ziemniakami i surówką z selera. Dwa sporej wielkości żeberka miały bardzo kruche i miękkie mięso. Delikatne w smaku, posmarowane cienką warstwą pikantnego sosu BBQ, który doskonale przełamywał ich smak.
Drugie z dań to trzy plastry polędwicy wieprzowej podane w sosie winno maślanym z dodatkiem kaparów i szałwi, opiekanymi ziemniakami i blanszowanymi warzywami. Mięso było bardzo kruche i soczyste, wręcz rozpływało się w ustach. Zaproponowany sos był mocny i intensywny w smaku, a przez to doskonale komponował się z delikatym smakiem mięsa. Warzywa były przygotowane al dente.
W obu daniach najsłabszym elementem były opiekane ziemniaki: nie były chrupiące.
Burger New Loft to średniej wielkości bułka wypełniona sporym kawałkiem mielonej wołowiny usmażonej medium (mocno soczysta, lekko różowe mięso) z dodatkiem sera typu feta, pomidora, sałaty i boczku oraz sosem 1000 wysp. Jako dodatek do burgera